0 Votes

Dokumentáció

Last modified by Hamid Richard Allili on 2023/04/06 11:06

Tartalomjegyzék


Ábrasorszámozás

A FEM-Design Dokumentáció készítőjében a Modellábra tulajdonságai egy új opcióval bővültek: az ábra címében megjeleníthetünk egy sorszámozást, ami az ábrát tartalmazó fejezet sorszámát követi (mint alfejezet).

dok-3b.png


Rúdvasalás továbbfejlesztett dokumentálása

Ezentúl a Dokumentációba gyorsan beilleszthető egy kiválasztott vasbeton rúd, rejtett rúd vagy öszvér oszlop megtervezett vasalásának rajza.

dok-6.png

Az új Vasalási rajz funkció egy már a Dokumentációba lehelyezett Vasbeton vagy Öszvér tervezés típusú modellábrából érhető és indítható el. Ki kell jelölnünk azt a rúd objektumot, melynek vasalási rajza mint részletes eredmény objektum a modellábrán kívülre, a dokumentációba kerül.

dok-7b.png

A Dokumentáció navigátorának Tulajdonságok funkciójával lehet egy kijelölt Vasalási ábra megjelenítési léptékeit és szövegtípusait beállítani illetve módosítani.

dok-8.png


Kiválasztott objektumok csomópontjainak listázása

Mostantól lehetőségünk van arra, hogy csak a kiválasztott objektumok csomópontjait listázzuk ki vagy másoljuk a vágólapra.

dok-5.png

Megjegyzések:

  • Csomópontok csak akkor elérhetőek, ha már van valamilyen analízis eredmény.
  • Az új lista sorbarendezése a csomópont-tulajdonos objektumok azonosítója szerint történik.

Nevesített metszetek tervezési eredményeinek listázása

A Nevesített metszet eredmények eddig csak analízis eredményekhez voltak elérhetőek. Mostantól lehetőségünk van vasbeton héjak tervezési eredményeinek listázására is a Nevesített metszetekre.

dok-4.png

Tags:
Copyright 2023 StruSoft AB
FEM-Design Wiki